2015-12, Oproep Hartstichting

Geplaatst op: 24-12-2015

Maandag 7 december jl. is de Hartstichting een landelijke campagne gestart om mensen te werven voor een landelijk werkzaam oproepsysteem in geval van acuut hartfalen. Terecht vraagt de Hartstichting hier aandacht voor. Er zijn in Nederland een groot aantal mensen die beschikken over de basisvaardigheden om te reanimeren en de AED te bedienen. Deze apparaten zijn ook steeds meer in het hele land te vinden.

Het punt waarop de campagne inhaakt is het vinden van al deze mensen en hen te doordringen van het nut om zich aan te melden en zich te registreren als potentiële hulpverlener. Daarmee en daardoor zijn mensenlevens te redden.

Het zal u dan ook niet verbazen dat de KNV EHBO aan de campagne van harte meedoet. Evenals ook – voor zover bij KNV EHBO bekend - ten minste één van de andere EHBO-koepels. Na de startweek waarin bewust is gekozen alleen het logo van de Hartstichting in beeld te brengen, zal ons KNV-logo worden geplaatst in de publicaties in de landelijke schrijvende pers, tv enzovoorts.

Slotvraag: ik heb mij aangemeld. U hebt dat al gedaan of gaat alsnog doen?

Wilma van Valenberg, instructeur  Eerste Hulp en (P)BLS/AED.