EH-Kind (SC6)

7

SC6

EHBO Certificaat “Eerste Hulp aan Kinderen” (EH-K)

Weet u wat u moet doen als een kind van de fiets valt? Of als een kind zich verslikt in een lekker snoepje of een bloedneus heeft?


De nieuwste officiële lesstof voor het certificaat "Eerste Hulp aan kinderen- 5e druk"  is van Het Oranje Kruis en voldoet aan de actuele richtlijnen (1-1-2017) van de eerstehulpverlening. De lesstof is overzichtelijk ingedeeld en verduidelijkt met veel foto’s. Handig voor ieder gezin, grootouders, gastouders*), kinderdagverblijf en school. Enkele onderdelen die aan bod komen: wonden, botbreuken, brandwonden, reanimatie inclusief AED-gebruik, verslikking, kleine ongevallen, vergiftigingen, ziekteverschijnselen, etc. Het certificaat voldoet aan de wettelijke eisen voor de gastouderopvang***.


Is men niet in bezit van een diploma Eerste Hulp of gelijkwaardig hieraan, dan kan aan deze cursus gericht op hulpverlening aan kinderen worden deelgenomen. Hiervoor staan 14-16 uur, afhankelijk van de groepsgrootte maar in elk geval voor maximaal 15 deelnemers.

De cursist(e) behaalt hierbij het Certificaat “Eerste Hulp aan Kinderen”.

Wilt u zich voor deze opleiding aanmelden? Neem contact op door onder kop CONTACT het formulier "Inschrijven Opleiding/cursus" in te vullen en te versturen. Wij nemen dan zsm contact met u op.

 

***De onderstaande certificaten van de daarbij genoemde instellingen zijn opgenomen in Register EHBO-certificaten gastouderopvang: 

a. Eerste Hulp aan kinderen van het Oranje Kruis; 
b. Spoedeisende Hulpverlening bij Slachtoffers (SEHSO) van NedCert; 
c. Acute Zorg bij kinderen van NIKTA; 
d. Acute Zorgverlener Module Kind en Omgeving van NIKTA; 
e. Eerstehulpverlener van NIKTA; 
f. Spoedeisende Hulpverlening bij Kinderen (SEHBK) van NedCert; 
g. Basis Eerstehulpverlener-LPEV met de aantekening Eerste hulp aan Kinderen van Stichting LPEV; 
h. Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen van het Nederlandse Rode Kruis, en  
i. Eerste Hulp bij werken met kinderen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening.