BHV (SC1)

bhv

SC1

    Bedrijfshulpverlening (BHV)

 

Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) zijn gewone werknemers. Als er in het bedrijf echter iets gebeurt - er breekt brand uit, iemand bezeert zich of er is misschien wel een ontruiming nodig- dan zijn het BHV'ers die actie ondernemen. Zij weten wat er moet gebeuren als er brand is, of wat zij moeten doen als iemand flauwvalt. Zij weten ook wat zij moeten doen als het gebouw ontruimd moet worden. In zo'n geval zorgen de bedrijfshulpverleners er samen voor dat de mensen zo rustig mogelijk, maar wel snel, het gebouw kunnen verlaten.

Bedrijfshulpverleners zijn opgeleid om binnen het bedrijf een voorpostfunctie te vervullen totdat de professionele hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en ambulance) zijn gearriveerd. Zij nemen maatregelen om letsel en schade zoveel mogelijk te beperken.

De opleiding BHV, voor maximaal 15 deelnemers, duurt 16-18 uur, verdeeld over 2 volle dagen of op 4-5 ochtenden, middagen, avonden.

 

Er worden 12 lesuren besteed aan de “Levensreddende Eerste Hulp” en 4-6 uur staan voor het onderdeel “Brandbestrijding Ontruiming en Communicatie”. Aan het einde van elk onderdeel volgt gelijk het examen. Geeft de cursist(e) blijk van voldoende theoretisch inzicht én zijn alle praktijkhandelingen naar behoren uitgevoerd, dan wordt het Diploma “Bedrijfshulpverlener” toegekend.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar: http://www.nibhv.nl/      en  http://munsters-brandbeveiliging.nl/

Wilt u zich voor deze opleiding aanmelden? Neem contact op door onder kop CONTACT het formulier "Inschrijven Opleiding/cursus" in te vullen en te versturen. Wij nemen dan zsm contact met u op.